Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@04:27:53 GMT

تحصیل دانشجویان چینی در کشور ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۶۲۱۰۷

تحصیل دانشجویان چینی در کشور ایران

به گزارشخبرنگارحوزه دانشگاهیگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از راه‌های تعامل علمی پژوهشی میان کشورهای جهان رد و بدل کردن دانشجو است. چه برای تحصیل دائم در یک مقطع تحصیلی و چه برای مدت موقت ترمی و حتی همان فرصت مطالعاتی دانشجو که از کشور دیگر برای پذیرش در کشور مقصد ثبت نام می‌کند.

در بین کشورهای مختلف اروپایی و امریکایی تبادل و پذیرش دانشجو امری متداول است هرچند اکثراً در مورد تحصیل دانشجویان کشورمان در کشورهای دیگر شنیده و خوانده‌ایم، اما حالت عکس این قضیه یعنی ورود دانشجوی خارجی برای تحصیل به داخل ایران که هیچ منعی هم وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ایران ۵ برابر کشورهای پیشرفته دانشگاه دارد. ایران ۲۶۴۰ دانشگاه دارد، در حالی که چین ۲۴۸۱ دایر کرده است.

امروزه کمتر دانشگاهی را می‌توان دید که دانشجوی خارجی در آن مشغول به ادامه تحصیل نباشد ارتقای جایگاه بین المللی دانشگاه‌های معتبر در جهان در گرو تعامل بیشتر آن‌ها با دیگر دانشگاه‌های معتبر در جهان و تبادل علمی با آنهاست برهمین اساس وزارت علوم یکی از برنامه‌ها و اولویت‌های خود را بین المللی سازی دانشگاه‌ها قرار داده است.

تحصیل حدود ۵ هزار دانشجوی خارجی در کشور
محمد فرهادی وزیر علوم در همین زمینه اظهار کرد: با توجه به ظرفیت موجود در دانشگاه‌ها اقداماتی در قالب انعقاد تفاهم نامه با کشورهای خارجی و هماهنگی‌های لازم با وزارت خانه‌های کشور و امور خارجه و سایر ارگان‌های مربوطه انجام شده تا پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های کشور تسهیل شود.

وی به پذیرش حدود ۵ هزار دانشجوی خارجی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با جذب این تعداد دانشجوی خارجی مجموع آن‌ها به ۵۲ هزار دانشجو می‌رسد که در مقاطع تحصیلی مختلف از کارشناسی تا دکتری در دانشگاه‌های کشور پذیرفته شده‌اند.

در این میان دانشگاه‌های جهان را اگر بتکانی حداقل یک دانشجوی چینی در تمامی دانشگاه‌های دنیا وجود دارد.

طبق آمارهای جدید به دست آمده از موسسات دانشگاهی و علمی سراسر جهان، ۲۵ درصد از ۵ میلیون دانشجوی خارجی که در جهان وجود دارد چینی هستند.

بیشترین دانشجوی چینی در دانشگاه‌های کشورهای غربی
بدین ترتیب که از هر ۴ دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور یک دانشجوی چینی در این میان دانشجویان وجود دارد در حالی که تعداد دانشجویان چینی در دانشگاه‌های آمریکا، انگلیس و استرالیا بیشتر است؛ و این رقم را می‌توان این طور تصور کرد که تعداد بیشتر دانشجویان چینی در دانشگاه‌های آمریکا ادامه تحصیل می‌دهند.

تحصیل ۱۴۰۰ دانشجوی ایرانی در ۶۰ دانشگاه کشور چین
حسین سالار آملی معاون بین الملل وزارت علوم گفت: یک هزار و ۴۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی در ۶۰ دانشگاه چین در حال تحصیل هستند. براساس گزارش آماری اردیبهشت ۹۶، رایزن علمی ایران در کشور چین، تعداد دانشجویان ایرانی در این کشور نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ نفر است.

وی ادامه داد: تا کنون اطلاعات ۵۸۰ نفر از این افراد توسط رایزن علمی کشورمان به دست آمده، این دانشجویان در ۶۰ دانشگاه چین در حال تحصیل هستند. بیش از نیمی از دانشجویان ۵۵ درصد در دو شهر پکن و شانگهای مستقر هستند و نزدیک به ۸۰ درصد دانشجویان ایرانی در چهار شهر پکن، شانگ‌های، نانجینگ و ووهان هستند.

معاون بین الملل وزارت علوم افزود:از نظر مقطع تحصیلی ۸۳ درصد تحصیلات تکمیلی و ۶۱ درصد دانشجویان در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند.

آملی تصریح کرد:دانشگاه‌های شانگ‌های جیائوتونگ با ۷۹ دانشجو بیشترین دانشجوی ایرانی را دارد و دانشگاه چینخوا با ۴۳ دانشجو در رتبه بعدی قرار دارد هر دو دانشگاه در رتبه بندی وزارت علوم ممتاز هستند.

قائم مقام وزیر علوم درباره اعزام دانشجویان ایرانی به کشور چین، خاطرنشان کرد که در سال جاری بورسیه کردن دانشجویان ایرانی به کشور چین شتاب بیشتری خواهد گرفت.

حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: با توجه به پردیس‌های بین الملل و ارتقا دانشگاه تهران در سطح بین الملل هرساله تعداد دانشجویان خارجی متقاضی به تحصیل در این دانشگاه نسبت به سال‌های قبل افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: سالانه حجم بسیار زیادی از دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل به دانشگاه تهران برای مراجعه می‌کنند.

معاون آموزشی دانشگاه تهران تصریح کرد: این دانشگاه در زمینه جذب دانشجویان خارجی فعالیت خوبی داشته، به طوری که با ورود گسترده دانشجویان از کشورهای مختلف و افزایش مراودات روسای دانشگاه‌ها، افراد بیشتری علاقمند به تحصیل در دانشگاه تهران هستند.

حسینی بیان کرد: اکنون بیش از ۲۸۰ دانشجوی خارجی از ۴۴ کشور از جمله عراق، افغانستان، روسیه، چین، کره، ژاپن، ترکیه، لبنان، سوریه و اسپانیا در مقاطع مختلف مشغول تحصیل در دانشگاه تهران هستند.

سخن آخر
امیدواریم در راستای توسعه هویت بین المللی دانشگاه و فراهم نمودن بستر مناسب برای ادامه تحصیل جوانان مستعد سایرکشور‌ها با تاکید بر کشورهای همسایه و جهان اسلام و بر اساس آیین نامه پذیرش دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشورمان بتوانیم قدمی مثبت برداشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۲۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید

به گزارش همشهری آنلاین،‌ احمد وحیدی درباره آخرین اقدامات انجام شده برای ساماندهی اتباع خارجی بیان کرد: اتباع غیرمجاز باید از ایران خارج شوند، اتباع جدید را نمی پذیریم و اتباعی که مجاز هستند و در کشور می مانند براساس نیازمندی های اعلام شده دستگاه ها به نیروی کار، خواهد بود و براین ساس ساماندهی خواهند شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر اطلس شغلی توسط وزارت کار تهیه شده و استان های مختلف براساس نیازشان ارزیابی می کنند که در هر استان چقدر به نیروهای کار اتباع خارجی نیاز دارند؛ طبیعتاً در سطحی که مورد نیاز هست، در کشور خواهند ماند و مابقی باید به کشورهای خودشان بازگردند.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که در طول یک سال گذشته چه تعداد اتباع به کشورشان بازگردانده شده اند، گفت: بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به کشورهای خود برگشتند، اما یک اشکالی داریم و اینکه برخی از این افراد از طریق مرزها دوباره وارد ایران می شوند لذا دستگاه ها مجبور می شوند که دوباره آنها را به کشورهای خود برگردانند. موارد متعددی داریم که از ایران خارج شدند و پس از مدتی مجدد وارد کشورمان شدند.

وحیدی تأکید کرد: قوانین ما کفایت لازم برای برخورد با کسانی که غیر مجاز و برای بارها به کشور می آیند را ندارد که باید از طریق مجلس شورای اسلامی قوانین مربوط به برخورد با کسانی که برای چندمین بار وارد کشور می شوند، اصلاح شود تا از طریق قانون بتوانیم مانع ورود آنها به کشور شویم.

کد خبر 849465 منبع: شفقنا برچسب‌ها احمد وحیدی خبر ویژه اتباع خارجی

دیگر خبرها

  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • واکنش تند به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض آمریکایی
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی اخراجی آمریکایی در ایران؛ کدام دانشگاه‌ها صف کشیدند؟
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران