Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  حوزه فناوری در هفته گذشته  با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها می‌پردازیم.

به طور متوسط در هر دهه، حدود دو زلزله با بزرگای بالای هفت در فلات ایران رخ می‌دهد مهدی زارع استاد تمام ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: اکنون حدود ١٠ درصد از تغییر شکل در پوسته زمین در فلات ايران که فرایندی دائمی است به شکل لرزه‌ای خود را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این ۱۰ درصد همیشه با یک ریتم و توزیع یکسان رخ نمی‌دهد و این‌طور نیست که بگوییم الزاما باید ماهانه تعداد مشخصی زلزله در نقاط معین رخ دهد، ولی به طور متوسط می‌توان براوردی از تعداد رخداد زلزله‌های با بزرگا‌های مختلف در کل فلات ایران و در هر ناحیه داست.

وی اظهار کرد:با توجه به سابقه زلزله‌های بزرگ در ایران، به طور متوسط در هر دهه، حدود دو زلزله با بزرگای بالای هفت در فلات ایران ممکن است رخ می‌دهد و این موضوع بحثی آماری است.

استاد تمام ژئوفیزیک دانشگاه تهران افزود: وقوع زلزله‌های بالای هفت ریشتر نه خوب است و نه بد، صرفا پدیده طبیعی است. فقط امیدوار باید باشیم که مرکز زلزله در منطقه شهری رخ ندهد. ما نمی‌توانیم با آرزو‌های خوش خودمان را سرگرم کنیم. این زلزله‌های کوچک دست کم می‌توانند هشدار‌دهنده باشند.

فناوری هوشمندی که هزینه قبض‌های شما را کاهش می‌دهد

یکی از شرکت‌های دانش بنیان موفق به تولید کولر پلیمری هوشمند برای اولین بار در کشور شده است که در مصرف آب و برق صرفه جویی می‌کند.

مدیر این شرکت دانش بنیان در خصوص این کولر پلیمری  هوشمند اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این کولر این است که موتور آن در داخل تولید شده است و در راستای کاهش مصرف برق، تسمه‌ داخل کولر حذف شده است.

وی یادآور شد: این کولر دارای شرایط کولر گازی است اما در مقایسه با آن میزان کمتری از  برق و آب را مصرف می‌کند  و 60 درصد در مصرف برق و 20 درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌کند.

تولید ۳۰ داروی جدید در حوزه زیست فناوری/ رتبه سوم علم و فناوری ایران در آسیا

مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری اظهار کرد: تعداد محصولات زیست فناوری در حوزه پزشکی در حال ارتقاء است، به طوری‌که در کشور 20 دارو در حوزه زیست فناوری تولید می‌شود و از این منظر ایران رتبه سوم آسیا را به دست آورده است.

قانعی ادامه داد: ‌طی سه سال آینده ایران بر اساس برنامه‌ ریزی‌های انجام شده در حوزه فناوری به رتبه دوم صعود می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تا 10 سال آینده کشورمان از لحاظ فناوری و علمی در منطقه رقیبی نخواهد داشت، ادامه داد: در حوزه زیست فناوری 140 دارو در دنیا شناخته شده است که از این تعداد 50 دارو از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و 20 دارو در کشور تولید و طبق برنامه ریزی‌های انجام شده قرار است 30 داروی دیگر را در ایران نیز به تولید برسانیم.

کلینیک نوآوری محصول؛ معتبرترین نهاد در کنار شرکت‌های ایرانی

محمد ناطق دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره محصول برتر ایران گفت: یک کلینیک نوآوری محصول ایجاد شده است، این کلینیک همانند 2 نهاد قبلی که از آن صحبت کردم به عنوان معتبرترین مشاوره دهنده در کنار محصولات ایرانی قرار گرفته است و به آنان ایده‌های مناسب را می‌دهد و کمک می‌کند تا از ابتدای کار یعنی ایده و به دست آوردن نتیجه موفقیت‌های بیش از پیش را کسب کنند.

ایران در سال ۲۰۱۷؛ رهبر نوآوری در منطقه

علی ملکی دبیر علمی جشنواره محصول برتر ایرانیبرای شاخص‌های پیشرفته کشورهای مختلف چندین عامل مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند که براساس آن شاخص‌ها، ایران در سال 2017 رهبر نوآوری در منطقه شناخته شده است، اما باید توجه داشت که تنها در منطقه به این موفقیت دست یافته و در جامعه بین‌الملل هنوز نتوانسته‌ است موقعیت و رتبه خوبی را کسب کند.

وی درخصوص پیشرفت کسب و کارهای فناورانه در ایران اظهار کرد: رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری، در حال حاضر پیشرفت چشمگیری داشته است و همچنین در خصوص زیرساخت‌های نهادی کشور مانند قوانین و مقررات هم رتبه‌مان صعود کرده، اما در محیط کسب و کار متاسفانه نتوانسته‌ایم رتبه خوبی را کسب کنیم.

تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا چه قدر است؟

مجله Times Higher Education در گزارشی به نقل از موسسه بین‌المللی آموزش عالی ایالات متحده آمریکا از کاهش تعداد دانشجویان خارجی محصل در ۵۰ موسسه و دانشگاه برتر این کشور در سال ۲۰۱۷ خبر داده است.

بنابر این گزارش، تعداد دانشجویان ایرانی محصل در آمریکا در سال تحصیلی ۲۰۱۶-۲۰۱۷ یعنی پیش از اعمال محدودیت‌های مرتبط با صدور ویزا توسط رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، نسبت به سال تحصیلی قبل، از ۱۲۲۶۹ نفر به ۱۰۵۸۷ نفر رسیده که با این کاهشِ ۱۴ درصدی، جایگاه ایران را از نظر تعداد دانشجو در ایالات متحده آمریکا از رتبه ۱۱ به رتبه ۱۳ رسانده است.

همچنین در جدولی که «موسسه بین‌المللی آمار یونسکو» از تعداد دانشجویان خارجی در سال تحصیلی ۲۰۱۷-۲۰۱۸ در آمریکا ارائه کرده است، کشور چین با ۲۹۱۰۶۳ دانشجو در مقام نخست و کشور‌های هند، کره جنوبی، عربستان، کانادا، ویتنام، تایوان، ژاپن، مکزیک و برزیل در رتبه‌های دوم تا دهم قرار گرفته‎اند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۱۸۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، در رتبه‌بندی تایمز پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه‌های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین‌های دانشگاه‌های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه ۱۵ در دانشگاه‌های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ مؤسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته‌اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است

کد خبر 6097399

دیگر خبرها

  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • زلزله ۴.۲ ریشتری تیتکانلو در خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران