Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر لزوم افزایش تعداد دانشجویان بین المللی تا سقف 75 هزار نفر تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 34 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند.

به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی صدیقی در شانزدهمین آیین نکوداشت دانش‌آموختگان غیر ایرانی و یازدهمین جشنواره فرهنگ ملل که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه هم اکنون حدود ۲۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در کشور مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: این میزان با محاسبه آمار دانشجویان وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد به بیش از ۳۴ هزار دانشجو می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در واقع این آمار کمی باید  افزایش یابد، چرا دانشگاه‌های ایران این ظرفیت را دارند که خدمات آموزشی خود را در اختیار دانشجویان کشورهای دیگر قرار دهند.

وی درادامه افزود: تلاش زیادی در دانشگاه‌ها در جهت زمینه‌سازی برای تحقق نظام آموزش عالی جمهوری اسلامی و توسعه آن در بخش کمی و کیفی می‌شود که نیاز است به وسیله تبلیغات این قابلیت‌ها در سطح جهان بیشتر معرفی شود.

معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: آمارها و نمودارهای جهانی نشان می‌دهد تعداد قابل توجهی از دانشگاه‌های ایران در چند سال اخیر جزو دانشگاه‌های برتر دنیا قرار گرفته‌اند و با تلاش‌هایی که جهت معرفی خود انجام می‌دهند این عدد بالاتر هم خواهد رفت.

دکتر صدیقی گفت: تسهیلات برای جذب دانشجوی بیشتر در دانشگاه‌های ایران در حال فراهم شدن است تا راه جذب در دانشگاه و امکانات پذیرش بهبود یابد و امکانات اصولی و مورد نیاز برای اقامت دانشجویان در ایران سریع‌تر دنبال شود.

وی افزود: هم‌اکنون در جذب دانشجوی خارجی به مرحله ای رسیده ایم که در یک ماه اعلام ظرفیت برای پذیرش شود و کارهای اداری طوری ساماندهی شود که به رفت و آمد کمتری برای ثبت نام نیاز باشد و به همین منظور ۱۱ واحد خدمات خاص دانشجویان بین‌الملل در سطح استان‌ها هستند که این تعداد بیشتر هم خواهند شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان یادآور شد: با تلاش‌های صورت‌گرفته ۱۴ مرکز آموزش زبان فارسی در سطح کشور وجود دارد تا دانشجویان غیرفارسی زبان برای یادگیری زبان فارسی بتوانند به نزدیک‌ترین مرکز به محل تحصیل خود مراجعه و اقدام به یادگیری زبان فارسی کنند.

وی افزود: در حوزه بورس تلاش بر هدف‌مندتر شدن پذیرش دانشجو شده تا آن‌هایی پذیرفته شوند که به لحاظ کیفیت تحصیلی آماده ارائه خدمت بهتر و بیشتری به کشور خود هستند، به ویژه کشور همسایه افغانستان که در دو سال اخیر گزیده‌تر و هدف‌مندترپذیرفته شده‌اند و دانشگاه‌ها کار تربیتی دانشجو در افغانستان را دنبال خواهند کرد.

دکتر صدیقی عنوان کرد: طبیعی است از آن‌جایی که کشورهای سوریه و عراق در مرحله بازسازی خود هستند تا وظیفه و خدمات بیشتری ارائه شود تا توسعه کشورهای همسایه با کشور خودمان هم‌گرا شود تا در این منطقه دنیا با هم‌فکری و هم‌گرایی جلو بریم.

وی تأکید کرد: هدف برنامه ششم توسعه در بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها رسیدن به ۷۵ هزار دانشجوی بین‌المللی است؛ اگرچه ممکن است رقم بالایی به نظر برسد اما با تلاش‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد حتماً تحقق‌پذیر خواهد بود.

رئیس سازمان امور دانشجویان بیان کرد: دانش‌آموختگان ارتباط با محل تحصیل خود را حفظ کنند و در کشورهای خود سفیر اعزام دوستان خود به ایران باشند و تبلیغ دانشگاه خود در سطح کشور را برعهده داشته باشند.

وی تصریح کرد: دانشجویان غیر ایرانی به عنوان سفیران تخصصی فرهنگی ایران زمانی که به کشور خود برمی‌گردند، آن‌چه را از جمهوری اسلامی برداشت کردند، بیان می‌کنند تا همگان بدانند مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی به امنیت و صلح جهانی و تعهدات بین‌المللی پایبند است و درحالی که دشمنان ما از پایبندی به این تعهدات چیزی متوجه نشده و چارچوب‌های پذیرفته شده نظام بین‌المللی را به هم می‌ریزند.

در ادامه این مراسم، مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان در سخنانی اظهار کرد: با هدف تمرکززدایی، آیین‌های نکوداشت دانش‌آموختگان غیرایرانی هرساله در یک منطقه برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکترعبدالحمید علیزاده، افزود: در این آیین ۲۱۰ فارغ‌التحصیل از ۱۱ دانشگاه کشور و ۱۵ ملیت در دانشگاه اصفهان گرد هم آمدند که آیین گشایش یازدهمین جشنواره فرهنگ و ملل از زیبایی‌های ویژه این گردهمایی‌ها در اصفهان برگزار می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام برنامه ششم توسعه سازمان امور دانشجویان وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۸۲۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید

تحولات اخیر نورا را شگفت‌زده کرده است. سال‌ها پس از آنکه نیروهای اشغالگر اسرائیل، خانواده‌اش را مجبور به ترک غزه و نقل مکان به کالیفرنیا کرد، نظامیان اسرائیلی شروع به بمباران وطن پدر و مادرش کرد. تعداد زیادی از بستگانش در حملات اخیر اسرائیل به نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند. در روزهایی که تمام دنیا نظاره‌گر این اتفاقات بودند، دانشجویان آمریکایی اعتراضاتی را شروع کردند که حالا هر روز دامنه‌اش گسترده‌تر می‌شود. در زمان شعله‌ور شدن این اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا، نورا برای ملاقات یکی از دوستانش به مکزیک رفته بود.

به گزارش ایسنا به نقل از ال پائیس، دانشجویان دانشگاه «استقلال ملی مکزیک» نیز به صف معترضان به جنگ در غزه پیوسته‌اند. دانشجویان این موسسه آموزشی مطرح در آمریکای لاتین، همچون هم‌سالان خود در ایالات متحده با برگزاری تجمع اعتراضی، خواستار توقف نسل‌کشی در غزه شدند. معترضان از دو روز پیش با برپا کردن بیش از ۴۰ چادر خواستار پایان دادن به روابط دیپلماتیک مکزیک و اسرائیل شده‌اند.

نورا جزو اولین کسانی بود که در این تجمع حاضر شد. او با راهنمایی دوستش متوجه شد که این دانشگاه نماد جنبش مستقل دانشجویی در آمریکای لاتین به حساب می‌آید. دوست نورا در این مورد می‌گوید: سابقه این دانشگاه موجب شده تا بسیار مورد احترام مردم مکزیک باشد. از نظر تاریخی، آنها توانسته‌اند فضای سیاسی را تغییر دهند و به همین دلیل کاملا من به اقدامات دانشگاه بسیار امیدوار هستم.

با اینکه چند روز بیشتر از شکل‌گیری این تجمع نگذشته است، اما بسیار هدفمند عمل می‌کنند. کار و وظایف بین افراد تقسیم شده است: یکی برای مدیریت امنیت، یکی برای تدارکات، دیگری برای اطلاع رسانی و ارتباط با رسانه‌ها و گروهی نیز برای ارائه کمک های اولیه و حمایت روانی. خواسته‌های اولیه آنها هم بسیار مشخص و واضح است: توقف نسل کشی و پایان دادن به اشغالگری در فلسطین، پایان دادن به روابط بین دانشگاه و اسرائیل، پایان دادن به روابط دیپلماتیک بین مکزیک و اسرائیل، پایان دادن به سرکوب جهانی جنبش دانشجویی طرفدار فلسطین و آزادی معترضانی که در زندان هستند.

کریمه رجما، فارغ‌التحصیل رشته فلسفه این دانشگاه در مورد این حرکت اعتراضی می‌گوید: دانشجویان مکزیکی قرار نیست به دولت نتانیاهو پایان دهند؛ در واقع قرار است ما با حضور خود بگوییم که کنار فلسطین ایستاده‌ایم و خواستار توقف این نسل‌کشی گسترده هستیم.

هنوز مشخص نیست که این تجمع اعتراضی تا کی ادامه خواهد داشت. بعید نیست که پلیس مکزیک همچون نیروهای پلیس در آمریکا، معترضان را در اینجا سرکوب کنند. با این حال، هدف آنها کاملا مشخص است: شنیده شدن صدای آنها و گسترش جنبش اعتراضی.

رناتا آگیلار، دانشجوی ۲۲ ساله رشته تاریخ این دانشگاه در این رابطه می‌گوید: دانشگاه «استقلال ملی مکزیک» از نظر سیاسی، چه در داخل و چه در خارج از کشور، اهمیت زیادی دارد. ما امیدواریم که دیگر دانشگاه‌های مکزیک هم از این حرکت الهام بگیرند. این حرکت نباید پس از هفت ماه نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین آغاز می‌شد. فقط امیدوارم که دوام بیاورد و تعداد بیشتری از مردم را به سمت خودش جلب کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • تحقق هدف گذاری ترانزیتی برنامه هفتم در گرو چیست؟
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان دراعتراضات ضد صهیونیستی
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است