Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج مطالعات پژوهشکده سیاست‌گذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف پیرامون جابه‌جایی بین‌المللی دانشجویان و تحصیل‌کردگان جهان و ایران" منتشر شد.

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، در حال حاضر بیش از ۲۵۷.۷ میلیون نفر از مردم جهان مهاجر هستند؛ نتایج مطالعه‌ای در میان ۱۵۶ کشور نشان می‌دهد که تعداد مهاجران بالقوه دنیا بیش از ۷۰۰ میلیون نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در نتیجه این مطالعه آمده است ۱.۸ میلیون نفر از ایرانیان ابراز علاقه و تمایل به مهاجرت داشته‌اند در حالیکه از این تعداد صرفا ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرده‌اند که برای مهاجرت برنامه داشته یا در حال آماده شدن برای مهاجرت هستند.

کشور ایران با در نظر گرفتن شاخص تعداد افراد دارای برنامه مهاجرت نسبت به کل جمعیت کشور در میان ۲۰ کشور برتر این شاخص قرار ندارد.

تعداد دانشجویان بین‌المللی دنیا از ۱.۳ میلیون دانشجوی بین‌المللی در سال ۱۹۹۰، به رقم حدود ۵.۴ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده که تقریبا چهار برابر شده است همچنین پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵، این رقم به هشت میلیون نفر برسد.

ایران با حدود ۵۱، ۶۰۰ نفر دانشجوی خارج از کشور در سال ۲۰۱۲، در رتبه دهم کشور‌های دانشجو فرست، قرار داشته است، اما در سال ۲۰۱۵ با همین حدود تعداد دانشجوی بین‌المللی در رتبه پانزدهم کشور‌های دانشجو فرست قرار دارد.

حدود یک درصد از کل دانشجویان ایرانی ساکن خارج هستند در حالیکه این نرخ در چین ۱.۸ درصد دانشجویان، برای عربستان سعودی ۵.۶ درصد و برای ترکیه ۰.۷۵ درصد است.

تعداد دانشجویان خروجی از ایران همواره کمتر از دو درصد از تعداد کل دانشجویان ایرانی در طول ۲۰ سال گذشته بوده است؛ به طور کلی با توسعه آموزش عالی کشور، نسبت دانشجویان خروجی به کل دانشجویان نزولی بوده است.

ایران از لحاظ نرخ مهاجرت افراد تحصیل کرده به کل جمعیت تحصیل‌کرده کشور (۴.۵ درصد) در رتبه ۱۴ ام کشور‌های فرستنده به منطقه OECD قرار گرفته است.

نیمی از مهاجران ایرانی را مهاجران ماهر – تحصیل‌کرده تشکیل می‌دهند و ایران رتبه چهارم را در میان کشور‌های مهاجرفرست به منطقه OECD دارد.

ایران در منطقه MENA از لحاظ تعداد مهاجران تحصیل‌کرده رتبه اول و از لحاظ نرخ خروج مهاجران تحصیل‌کرده رتبه نهم را داراست.

در سال ۲۰۱۷ تعداد دانشجویان ایرانی ساکن امریکا به ۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر رسیده است.

دانشجویان ایرانی بیشترین تعداد دکتری‌ها در زمینه علوم و مهندسی در امریکا را از میان کشور‌های منطقه خاورمیانه داشته‌اند و بعد از آن به ترتیب کشور‌های بحرین و عربستان سعودی قرار گرفته‌اند.

براساس آمار موجود، طی سال‌های ۲۰۱۲-۲۰۱۶ کمتر از یک درصد کل دانشجویان خروجی از ایران به ۱۰ دانشگاه برتر امریکا و دنیا راه پیدا کرده‌اند.

ایران در میان مقاصد دانشجویان بین‌المللی، کشور شاخصی به حساب نمی‌آید لذا سهم اندکی (کمتر از ۰.۰۵ درصد از تعداد کل دانشجویان کشور) در بازار جذب دانشجویان بین‌المللی را در میان کشور‌های منطقه در اختیار دارد.

این در حالی است که کشور‌هایی همچون عربستان و ترکیه سهم نسبتا بالا و قابل توجهی را از بازار دانشجویان بین‌المللی کسب کرده اند.

نکات ذکر شده، ضمن تأکید بر ضرورت نگاه علمی و ارائه آمار مهاجرتی مبتنی بر مستندات، بر لزوم أتخاذ سیاست‌های منسجم و هدفمند منطبق با شرایط حساس کنونی به‌ویژه بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم ایرانیان تحصیل کرده خارج از کشور و همچنین حضور فعال در عرصه بازار بین‌المللی دانشجویان و تحصیل‌کردگان تأکید می‌ورزد. منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فرار مغزها دولت دوازدهم دولت یازدهم رشد علمی کشور دانشگاه های کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا

به گزارش «تابناک»، مصطفی داننده در عصرایران نوشت: بعد از رفتار غیر انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به جنگ غزه و حمایت مالی از اسرائیل، رئیس دانشگاه شیراز از مصوبه مدیریت این دانشگاه برای بورسیه کردن دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا خبر داد و گفت: «دانشجویان و حتی اساتیدی که اخراج یا تهدید به اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه شیراز به ادامه تحصیل بپردازند و گمان می‌کنم سایر دانشگاه‌های شیراز و استان فارس هم این آمادگی را داشته باشند.»

اظهار نظری که بیشتر به نظر می‌رسد یک شوی تبلیغاتی است تا یک واقعیت که دانشگاه شیراز بتواند آن را محقق کند. برای راستی آزمایی بهتر است رئیس دانشگاه شیراز را با واقعیت‌های پذیرش دانشجوی خارجی به ویژه آنهایی که سابقه تحصیل در اروپا و آمریکا را دارند روبرو کنیم.

اول: دانشجویان مقطع دکترا در آمریکا حدود دو هزار دلار و در اروپا نزدیک به دو هزار پانصد یا 3 هزار یورو حقوق می‌گیرند و با این پول می‌توانند در بسیاری از شهرهای آمریکا یک خانه اجاره کنند و حتی یک ماشین بخرند. آیا امکان دارد با حقوقی که به آنها می‌دهید، این شرایط را برای‌شان فراهم کنید؟ آنها می‌توانند با حقوقی که به آنها می‌دهید برای خودشان یک زندگی معمولی داشته باشند؟

دوم: دانشجویان لیسانس که احتیاج به حمایت مالی خانواده دارند، احتیاج به یک سیستم بانکی برای انتقال پول از کشور خود به ایران هستند. آیا امکان این انتقال وجود دارد؟ به طور مثال یک دانشجویی که خانواده او در لندن یا پاریس زندگی می‌کنند، چگونه می‌توانند ماهیانه، هزینه تحصیل را پرداخت کنند؟ به این نکته توجه کنید که هیچ کارت بانکی یا کردیت کارت خارجی در ایران، کار نمی‌کند و بانک‌های خارجی در ایران شعبه ندارد.

سوم: همین دانشجویان در آمریکا از اینترنت پرسرعت بدون فیلتر استفاده می‌کنند. اصلا برای آنها تعریف نشده است که شبکه‌های اجتماعی فیلتر باشد یا رسیدن به سایت‌های علمی احتیاج به فیلتر شکن داشته باشد. آنها اگر بخواهند با خانواده خود صحبت کنند، باید «بله» را نصب کنند؟

چهارم: در مورد حجاب به دانشجویان چه می‌گویید؟ بسیاری از دانشجویان مسلمان ساکن آمریکا از کشورهایی مثل پاکستان، مصر و یا دیگر کشورهای غیر مسلمان، حجاب ندارند. آیا آنها وقتی به دانشگاه ایران می‌آیند، باید حجاب و پوشش اسلامی داشته باشند؟

پنجم: این دانشجویان یاد گرفته‌اند که به مسائل مختلف صنفی، سیاسی و اجتماعی اعتراض کنند؟ شما می‌توانید به آنها اجازه بدهید به مسائل مختلف در دانشگاه اعتراض کنند؟

ششم: برخی از دانشجویان معترض، گرایش‌های جنسی مختلف دارند. بعضی از آنها با پرچم‌های هم جنس گرایانه در کنار پرچم فلسطین، به اسرائیل اعتراض می‌کنند؟ با آنها چه رفتاری خواهید داشت؟

حالا از شب زنده‌داری‌ها و خوردن نوشیدنی‌های مختلف توسط همین دانشجویان در آخر هفته بگذریم.

اگر رئیس دانشگاه شیراز این سوال‌ها را پاسخ داد، می‌توانیم ببینیم که می‌توانیم دانشجویان ساکن آمریکا و اروپا را پذیرش کنیم یا نه؟

دیگر خبرها

  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • واکنش تند به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض آمریکایی
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • اولین حرف های آتیلا حجازی درباره استقلال | من خارج از کشور بودم اما ...|‌ با این شرایط قهرمانی آسیا صد درصد شدنی است
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران