Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@07:19:56 GMT

کاهش ۲۷.۷ درصدی دانشجویان در ایران

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۱۸۸۹

کاهش ۲۷.۷ درصدی دانشجویان در ایران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  ایسنا، بررسی مجموعه گزارش آماری که مرکز آمار ایران از وضعیت تعداد دانشجویان دوره‌های مختلف تحصیلی موسسات آموزش عالی گردآوری و در قالب شاخص‌های کلان اقتصادی و اجتماعی اعلام کرده است نشان می‌دهد که تعداد کل دانشجویان و همچنین در جزئیات تعداد دانشجویان مرد و زن در سال‌های گذشته با کاهش همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس تعداد مجموع دانش آموزان از چهار میلیون و ۴۰۴ هزار و ۶۱۴ نفر در سال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ به سه میلیون و ۱۸۲ هزار و ۹۸۹ نفر در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ کاهش یافته است. بنابرانی تعداد دانشجویان ایرانی در دهه ۹۰ با کاهش ۲۷.۷ درصدی همراه بوده است.

طی دوره مورد بررسی بیشترین تعداد دانشجویان در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ با چهار میلیون و ۸۰۲ هزار و ۷۲۱ نفر ثبت شده و کمترین تعداد مربوط به سال تحصیلی گذشته است.

اما در بین دانشجویان مرد نیز کاهش ثبت شده است، به‌طوری که تعداد آنها از دو میلیون و ۲۱۳ هزار و ۲۰۵ نفر در سال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ به یک میلیون و ۶۳۸ هزار و ۷۴۶ نفر در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ رسیده است که نشان می‌دهد دانشجویان مرد طی این سال‌ها با کاهش ۲۵ درصدی همراه بوده است.

اما تعداد دانشجویان زن در ابتدای دوره مورد بررسی  دو میلیون و ۱۹۱ هزار و ۴۰۹ نفر بوده است که در پایان دوره به یک میلیون و ۵۴۴ هزار و ۲۴۳ نفر کاهش دارد و نشان دهنده کاهش ۲۹ درصدی دانشجویان زن در دهه ۹۰ است.

پربیننده ترین همه چیز درباره وام ضروری بازنشستگان / چه کسانی در اولویت دریافت هستند؟ سامانه بارشی تازه در راه است بهترین کشورهای جهان برای کار و زندگی کجاست؟ ایسنا هک شد / انتشار خبر حمله سایبری به پمپ‌ بنزین‌ ها کار هکرها بود صفحه اول روزنامه های امروز (۱۴۰۰/۰۸/۰۴)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دانشجوی ایرانی نفر در سال تحصیلی تعداد دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۱۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

 پیک برق یا پیک مصرف برق، عباراتی هستند که این روز‌ها زیاد می‌شنویم. برای درک کامل این مفهوم باید بدانیم که شبکه برق چگونه کار می‌کند و چرا مصرف برق به اوج می‌رسد.

شبکه برق دو ویژگی منحصر به فرد دارد:

۱-برق قابلیت ذخیره ندارد.

۲-ظرفیت تولید همزمان برق محدود است

در نتیجه اگر کل نیروگاه‌های برق کشور با حداکثر ظرفیت تولید خود در یک لحظه مشغول به کار باشند، باز هم ظرفیت تولید همزمان برق در کشور محدود به مجموع ظرفیت تولید همزمان این نیروگاه‌هاست. باهمین توضیحات در برخی از روز‌های سال به خصوص در فصل گرم سال که بار سرمایش خانه‌ها و ادارات و مغازه‌ها به بار شبکه برق اضافه می‌شود.

میزان مصرف برق مشترکان از میزان برق تولیدی بیشتر می‌شود که به این زمان اوج مصرف یا پیک برق می‌گویند. در نتیجه اگر میزان مصرف آنی از میزان تولید آنی بیشتر باشد، به ناچار به بخشی از مصرف‌کنندگان برق نخواهد رسید و شرکت‌های برق از مردم می‌خواهند که مصرف برق خود را مدیریت کنند و کاهش دهند تا دچار خاموشی نشوند.

 مثالی ساده برای درک بهتر موضوع پیک شبکه برق 

یک بانک با ۴ باجه پاسخگو به مشتریان را در نظر بگیرید. این بانک معمولا در ساعات اولیه صبح بسیار خلوت است و معمولا بسیاری از باجه‌ها خالی می‌مانند. هر چه به ساعات ظهر نزدیک می‌شویم، بانک شلوغ‌تر می‌شود و تمامی‌باجه‌ها به مشتریان خدمات می‌دهند. در صورتی که در یک لحظه تعداد مشتریان بانک از تعداد باجه‌ها بیشتر شود، صف ایجاد می‌شود یعنی حداکثر ظرفیت خدمت‌رسانی همزمان بانک، کمتر از تعداد مشتریان متقاضی خدمات بانکی است در این حالت بانک عملا قادر به ارائه خدمات به آنها نخواهد بود و افرادی که در نوبت نشسته‌اند، از دریافت خدمات بانکی در آن لحظه محروم می‌مانند.

این حالت مشابه وضعیتی در شبکه برق است که مصرف همزمان مصرف‌کنندگان از تولید همزمان شبکه بیشتر می‌شود و تعدادی از مصرف کنندگان بی‌برق می‌شوند (یا دچار خاموشی می‌شوند) یک راهکار برای مدیریت مساله شلوغی بانک در ساعات ظهر، افزایش تعداد باجه‌هاست. البته این راهکار پرهزینه‌ترین راهکار برای حل این مساله به حساب می‌آید.

چرا؟ 

برای اضافه کردن یک باجه، بانک باید زمین بزرگتری در اختیار داشته باشد. یعنی هر قدر تعداد این باجه‌ها افزایش یابد، زیربنای مورد نیاز برای بانک‌ها باید افزایش یابد که هزینه بالایی دارد. هر باجه نیاز به تجیزات کامپیوتری و اداری هم دارد که باید تجهیز شود. برای هر باجه هم باید یک نیروی جدید استخدام شود که باید هزینه‌های آن را هم به هزینه‌های این راهکار اضافه کنیم. بخشی از هزینه‌ها هم ناشی از هزینه‌های بالاسری ناشی از اضافه‌شدن یک باجه و کارمند به مجموعه است.

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

شاید همه این هزینه‌ها قابل توجیه باشد ولی با اضافه شدن یک باجه دیگر، تعداد باجه‌های بیکار در ساعت خلوت صبح نیز افزایش می‌یابد که بازده سرمایه گذاری انجام شده را کم می‌کند.

راهکار دیگری حل این مشکل از طریق مشتریان بانک است؛ گفتیم بسیاری از باجه‌ها در ساعات اولیه صبح خالی هستند. اگر تعدادی از مشتریان به جای ساعات شلوغ بانک (ساعات پیک)، در این ساعات به بانک مراجعه می‌کردند، هم نیازی به نشستن در صف نداشتند و هم از تعداد مشتریان در ساعات پیک کمتر می‌شد.

در صنعت برق، مشابه همین وضعیت برقرار است

شرکت برق می‌تواند راهکار پرهزینه را انتخاب کند: نیروگاه‌های بیشتری ایجاد کند تا قادر به برآمدن از تقاضای برق در زمان‌های پیک باشد. ولی سرمایه احداث یک نیروگاه برق بسیار بالاست. هزینه‌ای که برای تامین آن مجبور به کاهش بودجه بخش‌های دیگری مثل آموزش، سلامت، عمران و …. است.

راهکار دیگر این مساله مثل بانک، در دست مصرف‌کنندگان است. مصرف‌کنندگان در صورتی که بخشی از مصارف غیرضرور خود را به ساعاتی غیر از ساعات پیک منتقل کنند، هم مجبور به تحمل خاموشی‌های اجباری در شبکه برق نخواهند شد و هم با کاهش پیک مصرف در ساعات اوج مصرف، نیاز به ایجاد نیروگاه‌های جدید کاهش می‌یابد. 

برنامه پاسخگویی بار چیست؟

برنامه‌های پاسخگویی بار در برگیرنده روش‌هایی از مدیریت سمت مصرف است که به تغیر میزان مصرف مشترکین و افزایش مصرف بیش از تولید اعمال می‌شود. در این برنامه‌ها یا از طریق ارتباط با مشترکین با مصارف عمده یا برق مصرفی برای ساعاتی کاهش می‌یابد و یا اینکه از طریق به کارگیری مولد‌های خودتأمین، برق مورد نیاز شبکه فراهم می‌گردد.

پس احتمالا پاسخ این سوال مهم را می‌توانیم حدس بزنیم؛ چرا توانیر و شرکت‌های برق در برخی روز‌ها از ما می‌خواهند با آنها برای کاهش مصرف برق همراهی کنیم. در واقع اصلی‌ترین ارمغان مشارکت در این طرح‌ها استمرار و پایداری برق در اختیار ما و کاهش آسیب به تجهیزات برقی است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • قیمت طلا و سکه امروز 16 اردیبهشت 1403
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • افزایش مشارکت ۷ درصدی مردم مشهد در انتخابات
  • کاهش ۸ درصدی مراجعان درگیری به پزشکی قانونی اردبیل
  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟
  • برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • افزایش ۲۰ درصدی اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • افزایش۲۰ درصدی تعداد افراد در طرح اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن