Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حضور دانشجویان خارجی در هر کشور، علاوه بر درآمدزایی ارزی، موجب مشارکت فعال در روند جهانی شدن علم و تسهیل انتقال فناوری و غنی شدن فرایند آموزش می‌شود. به همین دلیل، کشورهای پیشرفته برای افزایش تعداد دانشجویان خارجی، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری می‌کنند.

آمارها از تعداد دانشجویان داخلی و خارجی در دانشگاه‌های ایران نشان می‌دهد که از مجموع سه میلیون، ۲۰۶ هزار و ۳۸۰ نفر دانشجویان کشور در سال ۱۴۰۰، سه میلیون و ۱۷۹ هزار و ۸۸۰ نفر دانشجوی داخلی و ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی خارجی بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمودار زیر بیانگر درصد دانشجویان داخلی و خارجی کشور در سال ۱۴۰۰ است؛

سهم دانشجویان خارجی در سال ۱۴۰۱ کمتر از یک درصد خواهد بود

با وجود تاکید کارشناسان بر سیاستگذاری در جهت افزایش تعداد دانشجویان خارجی در ایران؛ اما پیش‌بینی می‌شود تعداد دانشجویان خارجی در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۵۰۰ هزار نفری به ۲۷ هزار نفر خواهد رسید. مقایسه تعداد دانشجویان خارجی با تعداد برآوردشده از دانشجویان داخلی در سال ۱۴۰۱ و محاسبه سهم آن‌ها از کل دانشجویان کشور، همچنان نشان‌دهنده سهم کمتر از یک درصد این دانشجویان است.

آمارها از تعداد دانشجویان حضوری وزارت علوم هم بیانگر این است که از مجموع ۷۰۱ هزار و ۶۲۰ نفر دانشجوی حضوری، تعداد دانشجویان داخلی ۶۸۷ هزار و ۹۷۶ نفر و تعداد دانشجویان خارجی ۱۳ هزار و ۶۴۴ نفر بوده است. پیش‌بینی می‌شود که سال ۱۴۰۱ در حالی که تعداد دانشجویان حضوری داخلی به ۶۸۸ هزار نفر افزایش خواهد یافت؛ اما تعداد دانشجویان خارجی حضوری به ۱۳ هزار نفر کاهش یابد.

انگلیسی چگونه کشوری پیشرو در جذب دانشجویان بین‌المللی شد؟

بررسی آمارهای جهانی نشان می‌دهد که انگلیس بیشترین سهم را از دانشجویان خارجی دارد. به طوری که ۲۰.۷ درصد از کل جمعیت دانشجویی این کشور را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهد. کارشناسان معتقدند که دانشجویان خارجی به دلایلی مانند کیفیت آموزش، شهرت دانشگاه، طول دوره فرصت‌های کاری دانشگاه‌های انگلیس را انتخاب می‌کنند.

انگلستان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین سیستم‌های آموزشی در جهان را دارد که مدتهاست یکی از کانون‌های برتر آموزشی است. چرا که از محققان و معلمان آکادمیک در سطح جهانی استفاده می‌کند. معمولا مدت دوره تحصیلی کارشناسی چهار سال است؛ اما انگلستان این فرصت را برای دانشجویان فراهم می‌کند که دوره کارشناسی خود را سه ساله به پایان برسانند که این یک مزیت به حساب می‌آید. کوتاه شدن دوره تحصیل فرصتی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها برای دانشجویان بین‌الملل ایجاد می‌کند. 

یکی دیگر از مزایای تحصیل در دانشگاه‌های انگلستان این است که دانشجویان می‌توانند تا ۲۰ ساعت در هفته در حین تحصیل کار کنند و همچنی در طول تابستان به صورت تمام وقت ادامه تحصیل دهند. این مورد هم یکی از تجارب سودمند برای دانشجویان خارجی است که می‌توانند در زمان دانشجویی فضای کار را تجربه کنند چون در بازار کار امروزی، مدرک تحصیلی به تنهایی برای رسیدن به یک حرفه خوب کافی نیست. 

به نظر می‌رسد با توجه به مزایای حضور دانشجویان بین‌الملل در کشورها هم از جهت درآمدزایی و هم از جهت رشد علمی، لازم است وزارت علوم برنامه‌های جدی‌تری برای جذب دانشجویان خارجی داشته باشد. 

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1136805 برچسب‌ها دانشجویان غیرایرانی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشجویان غیرایرانی تعداد دانشجویان خارجی دانشجویان خارجی دانشجویان داخلی دانشجویان بین سال ۱۴۰۱ هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۷۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛  معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استاد محوری را رکن دانشگاه حکمت بنیان عنوان کرد و افزود: امروز بیش از ۵۳ درصد پذیرش دانشجویان دکترای دانشگاه ها به صورت استاد محور انجام می شود.
دکتر عموعابدینی در حاشیه تجلیل از استادان سرآمد و نمونه آموزشی دانشجویان نمونه دانشگاه کاشان به انتخاب اساتید سرآمد آموزشی اشاره کرد و گفت: ۲۰ نفر از از اساتید دانشگاه ها به عنوان سرآمدان نمونه کشور انتخاب و از بین این تعداد ۲ تا ۳ نفر در سطح بین المللی معرفی می شوند.


وی حکمت عملی و حکمت نظری و علم نافع را راه رسیدن به دانشگاه حکمت بنیان دانست و افزود: خوشبختانه برخی از طرح‌های دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان مسیرش علم نافع است که باید این حرکت به دیگر دانشکده ها نیز سرایت یابد و اقدام دانشگاه کاشان در راستای دانشگاه حکمت بنیان ستودنی است.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برخی از طرح های آموزشی و پژوهشی امروز دانشگاه کاشان در راستای دانشگاه حکمت بنیان است که این اقدام شایسته و ستودنی است.


وی در مراسم تجلیل از اساتید با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی تبدیل دانشگاه ها به دانشگاه حکمت بنیان تصویب شده است گفت: برنامه محوری، استاد محوری، شاگردپروری و اخلاق محوری فلسفه وجودی دانشگاه حکمت بنیان است.
در این مراسم از بیش از ۶۰ اساتید سرآمد و ارتقا یافته،نمونه آموزشی و دانشجویان نمونه آموزشی دانشگاه کاشان تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان دراعتراضات ضد صهیونیستی
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ۱۴۰۳
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین‌ ماه
  • تداوم افزایش ترانزیت خارجی از مسیر ایران/ رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین‌ماه
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت از مسیر ایران در فروردین ۱۴۰۳